SYLVIA WYBENGA

Beeldend kunstenaar

'Naakt naar het leven'
Korte film met live zandtekening van Sylvia Wybenga
Regie Jeanine Luxembourg

Verhalen in zand en licht
Zandtekenen is een kunstvorm in ontwikkeling. Sylvia speelt met zand en licht in locatievoorstellingen, verteltheater, muziektheater, film, model- en portretstudie. Ze tekent met zand op een lichtbak. Dit beeld wordt gelijktijdig geprojecteerd op een groot scherm, als een schimmenspel.
 
De Nieuwe Westfriese Rembrandt
Sylvia won de juryprijs van de wedstrijd 'De Nieuwe Westfriese Rembrandt', uitgeschreven door Het Westfries Museum in Hoorn. De jury: "Haar werk is klassiek en autheniek, maar haar techniek vernieuwend en grensverleggend." Winter 2014 2015 was Sylvia's tentoonstelling ZAND te zien in het Westfries Museum..
Kalligrafisch naakt
Het moet in één keer goed. Kalligrafisch naakt is een serie snelle modelschetsen in inkt van eikengallen of walnootbolsters, getekend met een meeuwenveer of brede platte kwast. Gemaakt uit liefde voor de academische traditie waarbij een groep kunstenaars zwijgend de beweging van het licht over een naakte figuur volgt.

Contact

Geïnteresseerd in een zandvoorstelling? E-mail Sylvia voor meer informatie. Voorstellingen kunnen op maat worden ontwikkeld, onder andere voor bijzondere locaties of doelgroepen zoals de onder- en bovenbouw van de basisschool.


Van de serie Kalligrafisch Naakt is een boekje gemaakt met 32 werken, gereproduceerd op A5 vouwbladen. Het door Sylvia gesigneerde boekje is te koop voor 30 euro. Stuur een e-mail om het te bestellen.


Op de Facebook pagina 'Zandvertellingen' staat alles over actuele voorstellingen en optredens.